Herkomst haar

Mensen vragen mij heel vaak, waar komt dat haar nou precies vandaan!! Hieronder vind je een korte uitleg.

Er zijn veel fabeltjes over waar human hair vandaan komt. Extensions en haarweave komen voornamelijk uit India of China en tegenwoordig ook veel uit Brazilië, dit zijn de grootste haarleveranciers van de wereld. Europeanen hebben een fijnere haarstructuur dus gaat de voorkeur uit naar het haar uit India of Brazilië en het haar van So.Cap komt uit India. De mensen in India verven en permanenten hun haar niet, wat wij hier in Europa wel veel doen. Daarom is het haar uit India van een buitengewone goede kwaliteit.

remys_haar.jpg Er bestaan 2 soorten haar; Remys haar en niet Remys haar. Remys haar houdt in dat alle haarschubben dezelfde richting opstaan.
In India weten de mensen niet dat hun haar verkocht wordt in Europa. Dit klinkt voor ons heel erg maar die mensen daar zullen er echt niet wakker van liggen. Ze offeren hun haar aan de tempels in India en die tempels worden hier schatrijk van. De mensen willen alleen maar een zegen van die tempel en wat er met het haar gebeurt maakt hun niet uit zolang ze hun zegen maar krijgen. triupatitemple.jpg